Η ELSA στην Beyond!

Η ELSA έδωσε το παρόν στην Έκθεση Beyond 4.0, που πραγματοποιήθηκε στις 14 – 16 Οκτωβρίου 2021 στο Διεθνές Εκθεσιακό  και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Η έκθεση Beyond παρουσιάζει το μέλλον της πληροφορικής και κάθε υψηλής τεχνολογίας, απαντώντας στις σύγχρονες ανθρώπινες ανάγκες ως επιτομή των πιο πετυχημένων ιδεών και προϊόντων.

Ο έξυπνος βοηθός ELSA κατασκευάστηκε στα πλαίσια του έργου ΣΥΤΗΕΣ  – Σύστημα Υποστήριξης Τρίτης Ηλικίας με Έξυπνες Συσκευές, υπό την αιγίδα της δράσης ΕΡΕΥΝΩ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ-ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ, με συμμετοχή της εταιρείας Γνώμων Πληροφορική Α.Ε. και του Εργαστηρίου Επεξεργασίας Πληροφορίας  και Υπολογισμών (ΕΠΥ) του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Μέσα από πειράματα και δοκιμές που έγιναν, κατασκευάστηκε η νέα και βελτιωμένη έκδοση της συσκευής αυτής, η οποία και παρουσιάστηκε στην Έκθεση Beyond. Οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να αλληλεπιδράσουν μαζί της μέσω φωνητικών εντολών και να περιηγηθούν στον τρόπο λειτουργίας των εφαρμογών της.

Μετάβαση στο περιεχόμενο